Vitaminok és ásványi anyagok az acai bogyóban

ukukuz.png

Az acai bogyó a Dél-Amerikában őshonos acai pálma gyümölcse. Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendenek az acai bogyóból készült termékek. Olyan megdöbbentő az acai bogyó vitamin- és ásványi anyag tartalma, hogy még az ezeket összegző táblázatot is bemutatjuk, hogy szemléletesebb legyen.

 

10 dkg acai bogyó vitamintartalma:

 grgrg_1.png

forrás: nutritiondata.self.com

Bizony, egy kevés A-vitamin előanyagtól eltekintve nincs benne semmi.

10 dkg acai bogyó ásványi anyag tartalma:

 ffe.png

forrás: nutritiondata.self.com

Mint látható, az acai bogyóban mindössze egy hangyányi nátrium és kalcium található.

Az egészségre pozitív hatást gyakorló antioxidáns tartalma is megkérdőjelezhető, nincs ezeket igazoló hiteles tudományos bizonyíték. A tudományos szakirodalomban böngészve sem találhatunk semmilyen meggyőző bizonyítékot erről.

Kíméljük a pénztárcánkat! Acai bogyóból készült termékek helyett vásároljunk inkább friss zöldséget és gyümölcsöt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://napitaptudas.blog.hu/api/trackback/id/tr408792210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fordulo_bogyo 2016.06.17. 00:52:19

Csak halkan kerdezem, a kepen nem a fekete afonya (blueberry) lathato? Tok ugyanugy nez ki.

i.a.p. · http://napitaptudas.blog.hu/ 2016.06.17. 09:49:21

@fordulo_bogyo: Ezen én is gondolkodtam :D Elég nehéz volt jogilag is felhasználható normálisabb képet találni róla. Ahonnan szedtem ott acai bogyó néven futott. De sajnos simán lehet hogy áfonya, szerintem a két gyümölcs is elég hasonló. Ha találok jobbat, és licensz nélküli meggyőzőbb acai bogyós képet, inkább lecserélem :) Köszönöm, hogy szóltál.

Kövesd a táptudatokat Facebookon!

A csapat

 

Papp Andrea
szerző, gasztrobiológus

Kedvenc alapanyag: gombák
Kedvenc étel: anyukám lebbencslevese

 

_____________________________________

Nagy-Lackó Balázs
régész, néprajzkutató

A táplálkozástörténeti témák és a népi táplálkozással kapcsolatos cikkek felelőse.

Kedvenc alapanyag: articsóka
Kedvenc étel: az otthoni vasárnapi tyúkhúsleves

 

_____________________________________

 Zsignár Attila
lektor, szerkesztő

Első osztályú troll távoltartó és ötletelő társ.

Kedvenc alapanyag: csicseriborsó
Kedvenc étel: görög saláta

_____________________________________

 Papp András
lektor, szerkesztő 

Első osztályú troll távoltartó és ötletelő társ. 

Kedvenc alapanyag: az általam gyűjtött gombák
Kedvenc étel: kapros-tejfölös zöldbableves kolbásszal

http://napitaptudas.blog.hu/