Mindent a fogtisztításról - a fogorvos válaszol
Mindent a fogtisztításról - a fogorvos válaszol

 

dreva.png

Mennyi fogkrémmel, mennyi ideig mossunk fogat? Használjunk-e fogselymet, vagy szájvizet? A szódabikarbóna eltávolítja az elszíneződéseket? Vendégszakértőnk ismét, Dr. Horváth Éva , a konzerváló fogászat és fogpótlástan vidám szakorvosa.

...

Fogápolási alapok - a fogorvos válaszol
Fogápolási alapok - a fogorvos válaszol

41318492_311322926341823_1824970628143251456_n.jpg

SZTK vagy magán doki? Mit ő l óvjuk fogainkat? Milyen a jó fogkefe, és kilazítja-e a rágó a tömést? Az emésztés már a szájban megkezd ő dik, a fogak épségének meg ő rzése egy életen át fontos.  Dr. Horváth Évát , a konzerváló fogászat és fogpótlástan vidám szakorvosát kérdeztük a témában. A jó fogorvos aranyat ér. Amikor elmentem Évához kezelésre, rögtön tudtam, hogy valahogy el kell juttatni a Napi Táptudás olvasóinak is a ...

Ami nélkül elképzelhetetlen a húsvét: a torma
Ami nélkül elképzelhetetlen a húsvét: a torma

hren_horseradish_25955939202.jpg

Mivel a húsvét kapcsán leggyakrabban a sonka, a tojás és a kalács kerül előtérbe, mi most kicsit inkább tormáskodunk.

Torma és egészség

  rtrtr.jpg

Janus Kops: Torma (1822)

C-vitaminban, folátban, nátriumban és élelmi rostokban gazdag . Azért azt tegyük hozzá, egy evőkanál reszelt tormánál aligha fogyasztunk egyszerre többet, így az említett tápanyagokból valójában nem tudunk sokat magunkhoz venni. Csípős ízét a benzil-mustárolajnak köszönheti, mely ...

Kövesd a táptudatokat Facebookon!

A csapat

 

Papp Andrea
szerző, gasztrobiológus

Kedvenc alapanyag: gombák
Kedvenc étel: anyukám lebbencslevese

 

_____________________________________

Nagy-Lackó Balázs
régész, néprajzkutató

A táplálkozástörténeti témák és a népi táplálkozással kapcsolatos cikkek felelőse.

Kedvenc alapanyag: articsóka
Kedvenc étel: az otthoni vasárnapi tyúkhúsleves

 

_____________________________________

 Zsignár Attila
lektor, szerkesztő

Első osztályú troll távoltartó és ötletelő társ.

Kedvenc alapanyag: csicseriborsó
Kedvenc étel: görög saláta

_____________________________________

 Papp András
lektor, szerkesztő 

Első osztályú troll távoltartó és ötletelő társ. 

Kedvenc alapanyag: az általam gyűjtött gombák
Kedvenc étel: kapros-tejfölös zöldbableves kolbásszal

http://napitaptudas.blog.hu/