Omega-3 zsírsavak: hatásosak vagy sem?
Omega-3 zsírsavak: hatásosak vagy sem?

23526007272_256956de06_k.jpg

Most akkor az omega-3 zsírsavak jók valamire? Az állati jobb, mint a növényi? Egyáltalán jobb az omega-3, mint az omega-6 zsírsav?

...

Ami nélkül elképzelhetetlen a húsvét: a torma
Ami nélkül elképzelhetetlen a húsvét: a torma

hren_horseradish_25955939202.jpg

Mivel a húsvét kapcsán leggyakrabban a sonka, a tojás és a kalács kerül előtérbe, mi most kicsit inkább tormáskodunk.

Torma és egészség

  rtrtr.jpg

Janus Kops: Torma (1822)

C-vitaminban, folátban, nátriumban és élelmi rostokban gazdag . Azért azt tegyük hozzá, egy evőkanál reszelt tormánál aligha fogyasztunk egyszerre többet, így az említett tápanyagokból valójában nem tudunk sokat magunkhoz venni. Csípős ízét a benzil-mustárolajnak köszönheti, mely ...

Kövesd a táptudatokat Facebookon!

A csapat

 

Papp Andrea
szerző, gasztrobiológus

Kedvenc alapanyag: gombák
Kedvenc étel: anyukám lebbencslevese

 

_____________________________________

Nagy-Lackó Balázs
régész, néprajzkutató

A táplálkozástörténeti témák és a népi táplálkozással kapcsolatos cikkek felelőse.

Kedvenc alapanyag: articsóka
Kedvenc étel: az otthoni vasárnapi tyúkhúsleves

 

_____________________________________

 Zsignár Attila
lektor, szerkesztő

Első osztályú troll távoltartó és ötletelő társ.

Kedvenc alapanyag: csicseriborsó
Kedvenc étel: görög saláta

_____________________________________

 Papp András
lektor, szerkesztő 

Első osztályú troll távoltartó és ötletelő társ. 

Kedvenc alapanyag: az általam gyűjtött gombák
Kedvenc étel: kapros-tejfölös zöldbableves kolbásszal

http://napitaptudas.blog.hu/