Vitaminok és ásványi anyagok az acai bogyóban

ukukuz.png

Az acai bogyó a Dél-Amerikában őshonos acai pálma gyümölcse. Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendenek az acai bogyóból készült termékek. Olyan megdöbbentő az acai bogyó vitamin- és ásványi anyag tartalma, hogy még az ezeket összegző táblázatot is bemutatjuk, hogy szemléletesebb legyen.

 

10 dkg acai bogyó vitamintartalma:

 grgrg_1.png

forrás: nutritiondata.self.com

Bizony, egy kevés A-vitamin előanyagtól eltekintve nincs benne semmi.

10 dkg acai bogyó ásványi anyag tartalma:

 ffe.png

forrás: nutritiondata.self.com

Mint látható, az acai bogyóban mindössze egy hangyányi nátrium és kalcium található.

Az egészségre pozitív hatást gyakorló antioxidáns tartalma is megkérdőjelezhető, nincs ezeket igazoló hiteles tudományos bizonyíték. A tudományos szakirodalomban böngészve sem találhatunk semmilyen meggyőző bizonyítékot erről.

Kíméljük a pénztárcánkat! Acai bogyóból készült termékek helyett vásároljunk inkább friss zöldséget és gyümölcsöt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://napitaptudas.blog.hu/api/trackback/id/tr738792210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fordulo_bogyo 2016.06.17. 00:52:19

Csak halkan kerdezem, a kepen nem a fekete afonya (blueberry) lathato? Tok ugyanugy nez ki.

i.a.p. · http://napitaptudas.blog.hu/ 2016.06.17. 09:49:21

@fordulo_bogyo: Ezen én is gondolkodtam :D Elég nehéz volt jogilag is felhasználható normálisabb képet találni róla. Ahonnan szedtem ott acai bogyó néven futott. De sajnos simán lehet hogy áfonya, szerintem a két gyümölcs is elég hasonló. Ha találok jobbat, és licensz nélküli meggyőzőbb acai bogyós képet, inkább lecserélem :) Köszönöm, hogy szóltál.

Kövesd a táptudatokat Facebookon!

A csapat

 

Papp Andrea
szerző, gasztrobiológus

Kedvenc alapanyag: gombák
Kedvenc étel: anyukám lebbencslevese

 

_____________________________________

Nagy-Lackó Balázs
régész, néprajzkutató

A táplálkozástörténeti témák és a népi táplálkozással kapcsolatos cikkek felelőse.

Kedvenc alapanyag: articsóka
Kedvenc étel: az otthoni vasárnapi tyúkhúsleves

 

_____________________________________

 Zsignár Attila
lektor, szerkesztő

Első osztályú troll távoltartó és ötletelő társ.

Kedvenc alapanyag: csicseriborsó
Kedvenc étel: görög saláta

_____________________________________

 Papp András
lektor, szerkesztő 

Első osztályú troll távoltartó és ötletelő társ. 

Kedvenc alapanyag: az általam gyűjtött gombák
Kedvenc étel: kapros-tejfölös zöldbableves kolbásszal

Címkék

#health2018 (1) adalékanyag (4) agrookologus (1) állattenyésztés (1) allergia (1) azsiaikaposzta (1) bélflóra (3) bio (2) biológia (20) cékla (1) coca-cola (1) csíra (1) csíráztatás (2) cukor (23) diéta (1) E-szám (1) édesítők (9) egészség (49) élelmiszerbiztonság (3) elhízás (1) érdekes (81) erdekes (2) eritrit (2) ételek (14) étrend (2) evolúció (1) extrém diéta (12) extrém gyümölcsök (1) fahéj (1) fehérje (9) fehérjés-zsíros (23) fehér kenyér (2) fenntarthatóság (19) fogápolás (1) fogorvos (2) foltok (1) folyadékbevitel (1) főzés (1) gabona (2) gasztrobiologia (1) gasztronómia (10) glikémiás index (5) glikogén (2) glükóz (4) glutén (4) gomba (1) gombatoxin (1) health2018 (1) hormonok (1) hús (6) infografika (1) interjú (2) kalcium (1) kalória (4) karantén (1) keményítő (3) kihívás (2) kókuszolaj (2) koleszterin (5) koronavirus (3) kovasz (1) kutatás (1) laktóz (2) leptin (1) leptinrezisztencia (1) low-carb (1) magyar (2) Marics Balázs (1) méregtelenítés (1) mese (1) mezőgazdaság (1) mikrobiologia (1) mitegyek (1) napitaptudas (1) napraforgóolaj (1) növényi alapú (1) nyílt levél (1) omega-3 (5) otthonmaradok (1) oxálsav (1) paleo (9) pálmaolaj (1) pH (1) rák (2) recept (2) régészet (4) spenót (1) spórolás (1) sport (1) sportolók (1) sporttáplálkozás (1) svajc (1) szénhidrát (14) szezonalis (1) szezonkert (1) takarmánytermesztés (1) találós kérdés (1) táplálkozástudomány (1) tej (5) telítetlen zsírsav (1) telített zsírsav (2) teszt (6) történelem (8) vega (1) vegán (1) vegetáriánus (1) vendéglátás (2) vendégposzt (1) vesekő (1) vita (1) vitamin (11) vizelet (1) x-aktak (1) xilit (3) zöldség (1) zöldség-gyümölcs (17) zsír (6) zsír/olaj (6) zurich (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása
http://napitaptudas.blog.hu/