A hol "gonosz " és "bűnös" tejjel, hol "erős vagyok: tejet iszom" jellegű cikkek sora önti el az internetet, és közben kevesen kapunk tényszerű ...
Véres mese, avagy a vámpírok kedvence: a fekete leves
Manapság a feketelevesről mindenkinek a Heti hetes , a kávé, esetleg a történelemórákról ismeretes spártai étkezde jut eszébe - pedig ez a ...
Antik globalizáció kontra békebeli fogyasztói társadalom
A magyarországi gyümölcstermesztés első virágkorát a római korban érte el, amikor a Dunántúlon, Pannoniában a gyümölcskultúra számos új ...
Régi tartósítószereink: a jég
érdekességek az élelmiszer tartósítás történetéből (3.)
„Olyan, mint a jégverem!” – ismerős? „ A dermesztően hideg helyiségről mondjuk. Előfordul, hogy az érzéketlen, minden iránt közömbös ...
Régi tartósítószereink: a füst
érdekességek az élelmiszer tartósítás történetéből (2.)
Az elmúlt években Békés megyében a leendő új M44-es gyorsforgalmi út nyomvonalát érintő régészeti lelőhelyeken végeztünk ásatásokat, melynek ...
Régi tartósítószereink: a só
érdekességek az élelmiszer tartósítás történetéből (1.)
Az emberiség legrégebbi hozzáadott tartósítószerei között tartjuk számon a sót, melyet már évezredek, legkésőbb az új kőkor óta bányászunk ...
Ősi édesítőszerünk: az ólom
Gyakran nevezik az írások az ólmot a világ első mesterséges édesítőszerének, mellyel a múltban kevésbé részletesen az Indexen is foglalkoztak. ...
Az elronthatatlan csíráztatási útmutató - képekkel
Termeszd meg saját csírádat a bolti ár tizedéért! Ha nekem sikerült, neked is fog! Itt a szakértőtől szerzett útmutató, amit leteszteltem.
...
Elronthatatlan csíráztatási útmutató – képekkel, receptötlettel
Termeszd meg télen is saját zöldséged! Ha nekem sikerült, neked is fog! Itt a szakértőtől szerzett recept, amit leteszteltem.
...
Gombatoxinok a gabonán? Ezekre figyelj oda!
Milyen toxinok lehetnek a gabonákon, és miért veszélyesek? Hogyan óvjuk magunkat tőlük? Erdei Lilla dietetikus vendégszakértőnk válaszol, aki ...