A vaj olyan érzetet kelt a szájban, hogy azt egy margarin se tudja utánozni. Egy jó szakács tudja ezt. Nemcsak utánozhatatlan aroma, textúra, hanem ...
Mit egyek a húsvéti kajakóma után?
Vége a húsvétnak, kiettük a maradékokat is. Megülte a hasadat a sok sonka és tojás? Habzsoltál a házi süti kínálatból? Lehet, hogy most ...
Hogyan csökkenthetem a cukorbevitelemet?
A túlzott cukorfogyasztás veszélyes lehet - de mégis mi az a határ, ami még belefér? Mire figyeljek a hétköznapokban? Hogyan tudom elkerülni a ...
Egy tuti tipp, hogy a szénhidrátok ne az úszógumidba landoljanak
Szerintem eddig is nyilvánvaló volt, de most a tudomány is bebizonyította, hogy a dolog működik! ;)
...
Méreggé váltak az ételeink?
Valóban egyre betegebbek vagyunk egy-egy élelmiszercsoport miatt? A növekvő gluténtartalom tesz minket tönkre? Vagy a tej, melyet csak mi, emberek ...
5 tévhit a szénhidrátokról
Savasodunk-e a szénhidrátoktól? Rákot okoznak? Kik a jók, kik a rosszak közülük? Egyáltalán egészségesebb-e egy szénhidrátszegény étrend a ...
A túldimenzionált szója
Kevés növény örvend ekkora közutálatnak, mint a szója. Pedig nagyon értékes növényi fehérjeforrás. Van-e valós okunk félni a szójától?
...
Édesítsünk glicinnel?
Újabb trend jelent meg az édesítők piacán: a glicin. Természetesen jó drága! Legalább nem szénhidrát, hanem egy aminosav. Kiadjunk érte jó ...
Te ennél állati enyvet?
Úristen, mi ez? Savas-lúgos hidrolízissel vonják ki állati hulladékokból? Pfúj! Te megennéd? Hacsak nem vagy vega vagy vegán, miért ne?
...
Egy napig sem bírtam kaja nélkül
Kipróbáltam a vízböjtöt. Legfeljebb 48 órán át terveztem kizárólag vizet fogyasztani, de már a ketózis előszele kikészített. Házi ...